На 30.11.2012 г. се проведе тържествено честване на 20-та годишнина от създаването на Департамента за следдипломна квалификация на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”. Гости на тържеството бяха началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” к-н I р. проф. д. в. н. Боян Медникаров, заместник-началникът на училището по научната и учебната част - к-н I р. Калин Калинов, командирът и началникът на щаба на 1-ви дивизион патрулни кораби – к-н I р. Георги Пенев и к-н II р. Ваньо Мусински, офицери от запаса, бивши преподаватели и служители на департамента с голям принос за развитието на следдипломната квалификация на офицерите, старшините, матросите и цивилните служители от ВМС на Р. България.

В приветственото си слово към личния състав на Департамента началникът на ВВМУ изрази благодарността на ръководството за постигнатите резултати и пожела на настоящия командно-преподавателски състав здраве и творчески успехи. Беше прочетена негова заповед за награждаване на Департамента с плакет на ВВМУ и на отличили се през годините преподаватели и служители с предметни награди и грамоти.

След края на церемонията по награждаването тържествената част продължи с доклад на директора на ДСДК – к-н II р. Никола Людмилов Стоянов, посветен на миналото и настоящето на департамента.

Тържеството завърши със среща на поколенията в зала „Залива”.
Снимки