На 08.08.2015 г. /събота/ от 10.00 ч. в зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна се състоя тържествена церемония по връчване на дипломите на студентите от „Випуск 2015” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”. Залата беше изпълнена до краен предел от студенти с техните семейства, приятели и преподаватели. Представители на държавната и местната власт, ректори на университети, представители на морски фирми, бизнесмени, бивши възпитаници на училището, морски капитани, корабни механици, офицери и старшини също уважиха събитието.

Официален гост на празника беше заместник-министърът на отбраната на Р България доц. д-р Орхан Исмаилов. Присъства и постоянният секретар на отбраната д-р Добромир Тотев. Сред официалните гости бяха още г-н Иван Портних – кмет на Варна, г-н Стоян Пасев - областен управител на Варненска област, контраадмирал Митко Петев – командир на ВМС на Р България, к.д.п. Валентин Енчев – изпълнителен директор на ИА „Морска администрация” - Варна, кап. Петър Тухчиев – председател на Асоциацията на възпитаниците на Морско училище.

1Церемонията започна с приветствено слово на Началника на училището, който поздрави 206-имата завършващи студенти. Капитан I ранг проф. д.в.н Медникаров отправи пожелания за много успехи на абсолвентите, които получиха своите документи за висше образование с печата на най-старото висше техническо училище в страната. Своите поздравления отправиха още зам.-министър Орхан Исмаилов, г-н Иван Портних и г-н Стоян Пасев. Като бивши възпитаници на Морско училище к.д.п. Димитър Димитров и к.д.п. Валентин Енчев пожелаха на абсолвентите успешна реализация.

Първенец на „Випуск 2015” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” е студент Мария Стефанова Ненова с успех отличен 5.96 от специалност „Мениджмънт на водния транспорт” в образователно - квалификационна степен „бакалавър”.

След края на официалната церемония обективите запечатаха много кадри с роднини, приятели и преподаватели за спомен от един незабравим за студентите празник.
СНИМКИ